راههای رفع کبودی چیست ؟

راههای رفع کبودی

راههای رفع کبودی

در این نوشته راههای رفع کبودی و همچنین علل ایجاد آن را خواهید خواند. اکثر افراد زمانی که قسمتی از بدنشان کبود می شود احساس ناخوشایندی دارند. خواه این کبودی روی صورت باشد خواه روی زانو و یا قسمت های دیگر بدن. در بیشتر موارد این کبودی ها مسئله مهمی نیستند اما افراد مایلند تا زودتر پوست بدن به حالت اولیه خود بازگردد.

 

علت کبودی

غالبا کبودیها بر اثر جراحت یا پاره شدن رگهای خونی در زیر پوست بوجود می آید. خون از رگها بیرون می ریزد و باعث تغییر رنگ پوست و درد در آن ناحیه می شود. گاهی هم این تیرگی ها به دلیل کمبود مواد مغذی بدن است. جالب است بدانید بدن خانم ها زودتر از آقایان دچار کبودی می شود. البته راههای درمانی ساده و آسانی برای رفع آن وجود دارد.

 

کبودی چیست؟

همانطور که در بالا اشاره کردیم این اتفاق زمانی می افتد که در قسمتی از بدن رگی پاره شود و چون خون نمی تواند جایی برود زیر همان قسمت جمع می شود در نتیجه باعث احساس درد و تیرگی در آن ناحیه می شود. معمولا این اتفاق زمانی می افتد که ضربه محکمی به بدن وارد شود.

 

مراحل تغییر رنگ

مرحله اول:  بلافاصله بعد از جراحت پوست قرمز است زیرا خون تازه با اکسیژن در زیر پوست جمع شده است.

مرحله دوم:  پس از یک تا دو روز شروع به تغییر رنگ می کند و بنفش و سیاه می شود.

مرحله سوم: پس از پنج تا ده روز محل تیره شده زرد یا سبز متمایل به زرد می شود.

مرحله آخر: بین ده تا چهارده روز زرد یا قهوه ای روشن باقی می ماند.

 

چه مقدار زمان لازم است تا کبودی از بین برود؟

به طور میانگین حدود دو الی سه هفته زمان لازم است تا کبودیها بدون درمان خاصی از بین بروند البته گاهی هم ماه ها طول می کشد. با چند راهکار ساده این زمان به حداقل می رسد.

 

 گرم و سرد کردن

بهتر است در بیست و چهار ساعت اول ناحیه را پد یخ بگذارید به این صورت که حوله نازکی را دور پد یخ بپیچید و روی محل کبودی بگذارید.این کار حتی باعث تسکین درد می شود. روز بعد یا دو روز بعد می توانید کمپرس با حوله کمپرس گرم کنید.

 

ببندید

با بستن پارچه به دور آن ناحیه می توانید مانع رسیدن خون بیشتر شوید.

 

برخی مواد غذایی

سبزیجات سبز رنگ مانند اسفناج, کلم بروکلی حاوی ویتامین کا هستند که مانع لخته شدن خون می شوند. همچنین مرکبات به دلیل داشتن ویتامین سی و روی باعث بهبود زخم می شوند. به علاوه خوردن غذاهای حاوی پروتئین مانند گوشت توصیه می شود.

 

خمیر دندان

یکی دیگر از راههای رفع کبودی مالیدن خمیردندان به آن قسمت است.

منبع: راههای رفع کبودی چیست ؟

عایق حرارتی چیست

 

امروزه کمتر کسی وجود دارد که نداند نقش مهم عایق حرارتی چیست ؟ عایق حرارتی در ساختمان به کاهش اتلاف انرژی و با ثبات کردن دمای داخلی کمک می کند. مواد بسیار زیادی با قیمت های مناسب وجود دارند که به عنوان عایق حرارتی در ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند.

بسیاری از این مواد از زمان های گذشته وجود داشته و برخی از آن ها مواد مهندسی هستند که جدیداً ساخته شده اند. با توجه به کاربرد و با بررسی جنبه های مختلف از جمله قیمت، تأثیرات زیست محیطی، آتشگیری، ویژگی عایق صدا و … می توان عایق حرارتی مناسب برای استفاده در ساختمان را انتخاب کرد.

عایق حرارتی پشم شیشه

پشم شیشه یکی از متداول ترین عایق های مورد استفاده در دنیای امروز است. نحوه ی بافته شدن الیاف شیشه به گونه ای است که انتقال حرارت را به حد اقل ممکن می رساند. نقطه ی منفی در مورد پشم شیشه این است که می تواند برای سلامت انسان خطرناک باشد و موجب ایجاد حساسیت در چشم، ریه و پوست شود. اما با رعایت نکات ایمنی استفاده از آن بی خطر است.

چوب معدنی

چوب معدنی به ترکیب چوب با مواد دیگر گفته می شود برای مثال چوب با شیشه یا چوب با الیاف گیاهی و نمد. دارای مقاومت خوبی در برابر حرارت است اما جاذب رطوبت بوده و آتشگیر است.

عایق حرارتی سلولزی

شاید بتوان گفت سلولز یکی از عایق های بسیار سازگار با محیط زیست است. فشرده سازی سلولز باعث می شود کمترین میزان هوا درون آن محبوس شود و همین امر سبب می شود در برابر آتشگیری مقاوم تر از مواد طبیعی دیگر شود.

عایق حرارتی فوم پلی یورتان

فوم های پلی یورتان وزن بسیار سبکی دارند و استفاده از آن ها به عنوان عایق حرارتی در سال های اخیر افزایش پیدا کرده است. این فوم ها به خوبی انتقال حرارت در دیوار ها را کاهش می دهند.

عایق حرارتی پلی استایرن

پلی استایرن فوم گرمانرم ضد آبی است که در عین داشتن ویژگی عایق در برابر حرارت، در برابر صدا نیز عایق است. برای محافظت از این فوم در برابر آتش لایه از مواد ضد آتشگیر را روی سطح آن پوشش می دهد تا کارایی بیشتری داشته باشد.

دیگر مواد رایج

تخته های فیبری ،چوب پنبه، پشم سنگ و … نیز می تواند به عنوان عایق حرارتی در ساختمان ها مورد استفاده قرار بگیرد.

 

نوع ماده عایقدوستدار محیط است یا خیرآتشگیر است یا خیرتوضیحات
پشم شیشهبلهخیرآب جذب نمی کند
چوب معدنیبلهبلهذوب نمی شود
سلولزبلهبلهاز مواد بازیافتی در آن استفاده می شود
فوم پلی یورتانخیربلهعایق صدای خوب است
پلی استایرنخیربلهکاربرد آن در سطوح ناصاف دشوار است

جدول بالا کمک می کند در یک نگاه بدانید که با توجه به ماده انتخابی ویژگی های عایق حرارتی چیست .

منبع: عایق حرارتی چیست