کودکان بسیاری در دنیا ترس از بازگشت به مدرسه را تجربه می کنند. با شیوع بیماری کوید 19 در دنیا و تعطیلی طولانی مدت مدارس این مشکل بیشتر نیز شده است. افرادی که دچار اضطراب های اجتماعی هستند دچار خجالت از دیگران می شوند و از قضاوت مردم نسبت به خودشان هراسانند.
در موقعیت های معینی افرادی که دچار اضطراب می شوند تپش قلب پیدا کرده و آدرنالین در خون آن ها جریان پیدا می کند. واکنش بدن در این شرایط جریان دادن بیشتر خون برای اکسیژن رسانی به قلب و مغز و حتی کاهش سرعت گوارش است. این واکنش ها در موقعیت های خطرناک به فرار کمک می کنند. اما در شرایط روتین و به مدت طولانی بسیار آسیب رسان خواهند بود.
اضطراب اجتماعی معمولاً به این دلیل رخ می دهد که فرد تصور می کند دیگران او را احمق می پندارند و یا مورد قضاوت دیگران قرار می گیرد. ممکن است تمام افراد تا حدی به نظر دیگران اهمیت بدهند، اما برای افراد دچار اضطراب اجتماعی این مساله نوعی تهدید است.
پژوهش ها نشان می دهد که اضطراب در کودکان و عدم وجود سلامت روانی می توانند آن ها را از سنشان عقب تر نگه دارد. مثلا در سن سه سالگی به اندازه ی 7 تا 11 ماه کمتر از دیگران رشد پیدا می کنند و در سن 9 سالگی به اندازه 1.5 تا 2.8 سال از یادگیری عقب می مانند. زیرا اضطراب سبب می شود این کودکان ارتباط کمتری با محیط های آموزشی داشته باشند و فعالیت های آموزشی را انجام ندهند.
زمانی که بدن تحت فشار و تنش روانی قرار دارد فکر کردن دشوار می شود. در شرایط اضطراب خوب است به فرزندان آموزش دهید تا راه های کاهش تنش با تنفس را یاد بگیرند و با آهسته کردن وطولانی کردن دم و بازدم، فشار جسمانی اضطراب را کاهش دهند. در این زمینه حتی اپلیکیشن های خوبی برای گوشی های هوشمند وجود دارد.
اضطراب اجتماعی کودکان با دور ماندن از اجتماع شدت می گیرد. اجتناب از برقراری تماس چشمی، پاسخ ندادن به سوالات در مدرسه و مدرسه نرفتن اوضاع را بدتر خواهد کرد. باید به فرزندان کمک کنید تا با کسب موفقیت های کوچک و ارتباط گرفتن بیشتر با آشنایان بر اضطراب خود غلبه کنند.
به فرزندان القا نکنید که وضعیت اضطراب شرایط خیلی بدی است. این شرایط جسمانی برای حفاظت از ما در برابر خطر به وجود می آید و باید علائمی مثل تپش قلب و … را مفید دانست. از طرفی نباید در نادیده گرفتن اضطراب عمل تندی داشت. ممکن است بیش از حد نادیده گرفتن اضطراب سبب شود فرزندان دیگر تلاشی برای غلبه بر اضطراب اجتماعی و ترس از بازگشت به مدرسه خود نکنند.
منبع : https://bit.ly/2FclmZI
خواص روغن بادام شیرین که به عنوان پادشاه آجیل ها معروف است، به عنوان بهبود دهنده ی توان مغزی و قدرت شناختی معرفی شده است. خواص روغن بادام شیرین با بادام تلخ بسیار متفاوت است. مهمترین موادی که در بادام شیرین یافت می شود عبارتند از: اولئیک اسید (امگا 9)، لینولئیک اسید (امگا 6)، استئاریک اسید و پالمیتیک اسید.
روغن باداام شیرین به دلیل داشتن اولئیک اسید یا امگا 9 سبب نرمی و لطافت پوست و مو می شود. مصرف روغن بادام شیرین کمک می کند تا مو ها رشد بهتری داشته باشد و ضخیم تر و بلند تر شوند. این روغن از بروز چین و چروک زود هنگام روی پوست جلوگیری می کند و روند پیرشدگی پوست را به تاخیر می اندازد. با استفاده موضعی از روغن بادام شیرین می توان شوره سر را درمان کرد. تقویت سیستم ایمنی بدن، فعالیت آنتی اکسیدان و جلوگیری از التهابات مفصلی و درد از دیگر خواص این روغن است.
روغن بادام شیرین به دلیل داشتن امگا 6 به مو ها رطوبت رسانی می کند و ترمیم زخم را نیز تسریع خواهد کرد. از این روغن به عنوان امولسیفایر در فرمول تولید صابون استفاده می شود. خواص ضد التهابی برای آن گزارش شده است و برای پوست های جوش دار بسیار مفید و درمان کننده خواهد بود.
وجود استئاریک اسید در روغن بادام شیرین به آن خواص پاک کنندگی می بخشد. روغن بادام شیرین با اتصال دادن آب و چربی رطوبت رسان فوق العاده ای برای پوست و مو نیز خواهد بود. استئاریک اسید موجود در آن کمک می کند تا روغن بادام ماندگاری طولانی داشته باشد و هر محصولی که از آن ساخته می شود عمر مفید بالایی داشته باشد.
از روغن بادام شیرین می توان برای درمان سوختگی پوست، درمان خشکی و ترک خوردگی روی پوست و همچنین اگزما بهره برد. خواص ضد باکتری روغن بادام شیرین در عین چرب نبودن و جذب سریع، آن را برای استعمال روی پوست صورت مناسب کرده است. این روغن سبب تحریک کلاژن در پوست می شود وو با پاکسازی منافذ پوست از بروز جوش های سر سیاه پیشگیری می کند.
خوب است که از این روغن به طرو منظم قبل از خواب استفاده شود و در طول شب روی پوست یا مو باقی بماند. از روغن بادام شیرین برای درمان شکنندگی ناخن ها نیز می توان استفاده نمود. این روغن خواص درمانی نیز دارد و ماساژ روغن بادام شیرین روی تمام عضلات بدن بسیار مفید است. خواص روغن بادام شیرین می تواند سبب کاهش درد و خستگی نیز بشود.
نگهداری از حیوانات خانگی کاری دقیق و علمی است. سالانه میلیون ها حیوان و گربه در خانه ها جان خود را از دست می دهند. برای نجات جان این حیوانات لازم است آگاهی خود را بالا ببریم.
گربه در خانه عمر طولانی تری نسبت به گربه های خیابانی خواهد داشت. به هر حال خطرات زیادی برای گربه در زندگی خارج از محیط امن خانه وجود دارد. یکی از بالقوه ترین خطرات برای از بین بردن گربه ها زخمی شدن و آسیب دیدن در اثر تصادف با وسایل نقلیه است. این مساله برای گربه های نا بالغ بیشتر رخ می دهد زیرا درکی از خطرات وسایل نقلیه ندارند. سگ ها هم خطری برای جان گربه ها محسوب می شوند.
گربه های خیابانی ممکن است موش هایی را که مسموم شده اند به عنوان غذا انتخاب کنند و ان ها نیز در اثر سم جان خود را از دست بدهند. به طور کلی مسمومیت برای گربه های خیابانی زیاد اتفاق می افتد.
گربه های نر علاقه دارند قلمرو مشخصی برای خود داشته باشند. گربه های خیابانی دعواهای زیادی بر سر قلمر دارند و می توانند یکدیگر را به شدت زخمی کنند. خونریزی و زخم شدن بدن گربه ها، آن ها را مستعد ابتلا به بسیاری از بیماری های عفونی ویروسی و باکتریایی می کند.
به طور کلی مشخص شده است که گربه ها حیوانات خانگی خوبی هستند و بیشتر گربه ها در خانه با راحتی و شادی زندگی می کنند. البته صاحبان گربه ها باید توجه داشته باشند تا نیاز های رفتاری و محیطی آن ها را مدیریت کنند. گربه های خانگی بسیاری از خاک مناسب و همچنین غذای مقوی محروم هستند. این مساله می تواند عوارض بدی برای سلامتی آن ها در طولانی مدت داشته باشد.
برای مثال گربه ها در مورد خاک محل دستشویی خیلی سخت گیرند. آن ها برای اینکار به خاکی تمیزی نیاز دارند که مطمئن باشند گربه ی دیگری از آن استفاده نکرده است. به همین دلیل اگر چند گربه در یک خانه نگهداری می شوند باید خاک جداگانه داشته باشند.
گربه در خانه برای سالم ماندن نیاز به جست و خیز دارد. همچنین گربه ها تمایل دارند ناخن های خود را تیز کنند. برای شاد بودن گربه های خانگی لازم است تمام نیاز های اینچنینی برای آن ها تامین شود.
نیاز است هفته ای یکبار خاک گربه ها عوض شود. گاه گاهی غذای خام به گربه ها بدهید. برای مثال جویدن سینه مرغ خام به گربه ها احساس مالکیت می دهد. آن ها حتی دوست دارند ادای کشتن سینه مرغ را نیز به عنوان طعمه در بیاورند. دمای بدن گربه ها بالاست و جای گرم دوست دارند.
برای نگهداری گربه در خانه به همه ی جوانب دقت کنید.
منبع : https://bit.ly/2DAgtc2
بسیاری از مردم به خوبی می دانید که مصرف ویتامین د چه ضرورتی دارد. به همین دلیل اطلاعات جدید در مورد ویتامین د نیز توسط متخصصان و پزشکان به مردم اعلام می شود. ویتامین د، ویتامینی ضروری برای استخوان ها و عضلات است. چیزی که مردم ممکن است در مورد ویتامین د ندانند این است که ویتامین د دو نوع D2 (موجود در خوراکی های پایه گیاهی) و D3 (موجود در گوشت و ماهی) دارد.
اطلاعت جدید در مورد ویتامین د نشان می دهد که ویتامین نوع D3 بسیار موثر تر از ویتامین D2 عمل می کند و دو برابر تاثیر خود را در خون نشان می دهد. بسیاری از متون علمی باید مبنای خود را با توجه به این یافته های جدید تغییر دهند.
در پژوهشی که اخیراً انجام گرفته است دو نوع ویتامین د در 335 زن مورد بررسی قرار گرفته است. این پژوهش برای به حداقل رساندن تاثیر نور خورشید بر ساخت ویتامین د در بدن در زمستان انجام گرفته است. در این بین گروهی ویتایمن نوع D2 و گروه دیگر ویتامین D3 دریافت کردند و گروه دیگری به عنوان گروه شاهد هیچگونه ویتامین د دریافت نکردند و هر گروه از دریافت نوع ویتامین ها آگاهی نداشتند. مدت زمان آزمایش 12 هفته طول کشید و استفاده از هر گونه فرآورده ی حاوی ویتامین د در این دوران برای شرکت کنندگان در پژوهش ممنوع بود.
مصرف ویتامین D3 در آزمایش های نهایی افزایش 75 درصدی ویتامین د در خون را نشان می دهد و مصرف ویتامین D2 افزایش 33 درصدی! از طرفی افت ویتامین د در اثر مصرف مکمل نوع D2 در افراد بیشتر دیده شد و این مساله می تواند در دراز مدت برای بدن مضر باشد.
ویتامین د ماده ی مغذی مهمی است که بدون آن سلامتی در خطر قرار می گیرد. هر فرد باید به مدن 15 تا 20 دقیقه در روز در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرد و اجازه بدهد در زمان بهار و تابستان نور خورشید مستقیماً به پوست برسد. البته اگر تنها 10% از پوست بدن در معرض نور خورشید قرار بگیرد ویتامین کافی برای بدن تامین خواهد شد و برهنه بودن تمام پوست لازم نیست. 10% از پوست به معنی صورت، گردن، دست ها و بازو هاست. در این زمان لازم است از ضد آفتاب استفاده نشود و در عی حال باید مراقبت جلوگیری از سوختگی پوست در اثر آفتاب نیز بود.
اگر امکان قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید را ندارید باید از مکمل های ویتامین د استفاده کنید. اطلاعات جدید در مورد ویتامین د نشان می دهد که باید سراغ مکمل های حاوی ویتامین D3 باشید.
محصولات لبنی منابعی عالی از کلسیم، پروتئین، ویتامین D، فسفر و دیگر ویتامینها و مواد مغذی ضروری هستند. این مواد مغذی برای رشد استخوانها، دندانها، ماهیچهها، قلب، عصبها و برای انعقاد خون مهم هستند. در این مطلب میتوانید با مزایای خوردن محصولات لبنی، میزان و چگونگی مصرف لبنیات در بارداری آشنا شوید.
در دوران بارداری، هدف شما باید خوردن سه تا چهار وعده غذاهای سرشار از کلسیم در هر روز باشد، به شکلی که 1000 میلیگرم کلسیم را برای بدن شما فراهم کنند. شما میتوانید همه? مواد مغذی مورد نیازتان را از محصولات لبنی بدون چربی یا کمچربی دریافت کنید. اینکه کدام یک را انتخاب میکنید به این ربط پیدا میکند که آیا در طول بارداری دچار اضافه وزن هستید، وزنتان مناسب است یا کمبود وزن دارید. همچنین بد نیست اگر با پزشکتان هم در مورد اینکه کدام نوع محصولات برای شما مناسبتر است صحبت کنید.
چه راههایی برای دریافت کلسیم بیشتر وجود دارد
شما میتوانید روز خود را با یک کاسه غلات صبحانه یا جو دوسر پرک و شیر شروع کنید. اگر خیلی اهل صبحانه خوردن نیستید، فقط یک لیوان شیر بخورید. وقتی به عصرانه خوردن نیاز دارید هم با یک کاسه ماست همراه کمی آجیل از خودتان پذیرایی کنید. اگر هم میخواهید قهوه یا هاتچاکلتی را با پودرهای آماده درست میکنید، به جای آب از شیر استفاده کنید تا محتوای کلسیم آن را زیاد کنید.شما می توانید با مصرف لبنیات پاژن کلسیم مورد نیاز خود را دریافت کنید .
در غذاهایی مثل پوره? سیبزمینی، پاستا با پنیر، سس پنیر و اسموتیهای میوه و پودینگها از شیر غنیشده با کلسیم هم میتوانید استفاده کنید. همچنین سبزیجات تازه را با ماست مخلوط کنید، روی ساندویچ و سالادتان هم تکههای پنیر یا پنیر رندهشده بریزید.
برای پیشگیری از عفونت باکتریایی لیستریوزیس، از خوردن شیرهای غیرپاستوریزه و همه? غذاهای تهیهشده با آن مانند پنیرهای نرم مثل فتا، پنیر کممبر و پنیرهایی با رگه? آبی یا بلوچیز پرهیز کنید.
هر کدام از محصولات لبنی شامل چه موادی است
ترکیبات هر محصول لبنی روی بستهبندی آن درج شده است اما بهطورکلی، برخی از مواد لبنی که بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد میتواند شامل محتویات زیر باشد:
شیر بدون چربی: یک لیوان، 83 کالری، 299 میلیگرم کلسیم، 8 گرم پروتئین و کمتر از یک گرم چربی
شیر با یک درصد چربی: یک لیوان، 102 کالری، 305 میلیگرم کلسیم، 8 گرم پروتئین و 2 گرم چربی
شیر 2 درصد چربی: یک لیوان، 122 کالری، 293 میلیگرم کلسیم، 8 گرم پروتئین و 5 گرم چربی
شیر کامل چربینگرفته: یک لیوان، 149 کالری، 276 میلیگرم کلسیم، 8 گرم پروتئین و 8 گرم چربی
شیر شکلات کمچربی: یک لیوان، 155 کالری، 322 میلیگرم کلسیم، 9 گرم پروتئین و 3 گرم چربی
ماست ساده و بدون چربی: یک لیوان، 137 کالری، 488 میلیگرم کلسیم، 14 گرم پروتئین و کمتر از یک گرم چربی
ماست ساده و کمچرب: یک لیوان، 154 کالری، 448 میلیگرم کلسیم، 13 گرم پروتئین و 4 گرم چربی
ماست ساده، گرفتهشده از شیر کامل: یک لیوان، 149 کالری، 296 میلیگرم کلسیم، 9 گرم پروتئین و 8 گرم چربی
ماست میوهای بدون چربی: 170 گرم، 162 کالری، 258 میلیگرم کلسیم، 7 گرم پروتئین و کمتر از یک گرم چربی
ماست میوهای کمچرب: 170 گرم، 178 کالری، 287 میلیگرم کلسیم، 8 گرم پروتئین و 2 گرم چربی
بستنی وانیلی: نصف لیوان، 137 کالری، 84 میلیگرم کلسیم، 2 گرم پروتئین و 7 گرم چربی
بستنی شکلاتی: نصف لیوان، 143 کالری، 72 میلیگرم کلسیم، 3 گرم پروتئین و 7 گرم چربی
ماستبستنی نرم، وانیلی: نصف لیوان، 114 کالری، 103 میلیگرم کلسیم، 3 گرم پروتئین و 4 گرم چربی
ماستبستنی نرم، شکلاتی: نصف لیوان، 115 کالری، 106 میلیگرم کلسیم، 3 گرم پروتئین و 4 گرم چربی
شربت پرتقال: نصف لیوان، 107 کالری، 40 میلیگرم کلسیم، یک گرم پروتئین و یک گرم چربی
پنیر کاتیج بدون چربی: نصف لیوان، 52 کالری، 62 میلیگرم کلسیم، 8 گرم پروتئین و کمتر از یک گرم چربی
پنیر چدار: 28 گرم، 115 کالری، 201 میلیگرم کلسیم، 6 گرم پروتئین و 10 گرم چربی
پنیر چدار کمچرب: 28 گرم، 49 کالری، 118 میلیگرم کلسیم، 7 گرم پروتئین و2 گرم چربی
پنیر موزارلا گرفتهشده از شیر کامل: 28 گرم، 85 کالری، 143 میلیگرم کلسیم، 6 گرم پروتئین و 6 گرم چربی
پنیر موزارلا نیمچرب: 28 گرم، 72 کالری، 222 میلیگرم کلسیم، 7 گرم پروتئین و 5 گرم چربی
در صورت داشتن عدم تحمل لاکتوز هم میتوان لبنیات خورد
اگر نارسایی لاکتوز یا عدم تحمل لاکتوز دارید، باز هم احتمالاً لازم نیست همه? محصولات لبنی را کنار بگذارید. پژوهشها نشان میدهند بیشتر افرادی که در هضم لاکتوز یعنی قند موجود در شیر مشکل دارند میتوانند حداقل یک لیوان شیر را به همراه وعدههای غذایی تحمل کنند. چند راه برای گنجاندن لبنیات در رژیم غذایی افرادی با عدم تحمل لاکتوز به شکل زیر است:
شیر بدون لاکتوز مصرف کنید: شیر بدون لاکتوز بخورید. همچنین میتوانید مکملهای آنزیم معتبر یعنی لاکتاز را برای کمک به هضم راحتتر لاکتوز و حتماً با مشورت پزشکتان بخورید. تأکید میشود قبل از خوردن لاکتاز یا هر مکمل دیگری نیز حتماً با ماما یا پزشک خود مشورت کنید.
وعدههای لبنی را تقسیم کنید: نصف لیوان شیر، به ویژه شیر چربینگرفته یا شیر 2 درصد چربی را چهار بار در روز به همراه وعدههای غذایی یا میانوعدهها بخورید. چربی موجود در شیر سوخت و ساز را کند میکند و در نتیجه هضم کردن لاکتوز را سادهتر خواهد کرد.
شیر را همراه غذا بخورید: هضم کردن شیر هنگامی که با غذاهای دیگر، به ویژه مواد غذایی پرفیبر مخلوط شود، سادهتر است.
پنیر کمچربی یا سفت را انتخاب کنید: بیشتر از نصف لاکتوز پنیر کمچرب هنگام پردازش آن از بین میرود. پنیرهای سفت کمترین مقدار لاکتوز را دارند.
ماست بخورید: این میتواند جایگزینی عالی برای شیر باشد. ماست پروبیوتیک همچنین حاوی کشتها زنده یعنی باکتریهایی مفیدی است که کمک میکنند لاکتوز را هضم کنید.
منبع : http://www.pajandairy.com/